Bemutatkozunk
Bemutatkozunk

1981-ben 16 m2-en egyszemélyes kis üzletként indult, a vállalkozás. Ma három optometrista, további három szakképzett látszerész, szolgálja magas színvonalon a hozzáforduló betegek és vevők minden igényét.

1981-ben 16 m2-en egyszemélyes kis üzletként indult, a vállalkozás.
Ma három optometrista, további három szakképzett látszerész, szolgálja magas színvonalon a hozzáforduló betegek és vevők minden igényét. Két szemész szakorvos, a hét bizonyos napjain, magánrendelésüket nálunk tartják.
Sokat fordítunk a fejlesztésre, hogy vevőinket a 21. század igényeinek megfelelően tudjuk kiszolgálni. A szemvizsgáló, az üzlet és a műhely a ma kapható legmodernebb, legpontosabb vizsgálóeszközökkel, megmunkáló gépekkel, van felszerelve.
A szemvizsgáló:
Gyermek és felnőtt szemész szakorvosi vizsgálat kérhető,- előzetes időpont egyeztetés után- 14 év alatti gyermekek vagy egyéb, orvosra tartozó szemészeti problémák esetén, Dr. Németh Emília és Dr. Sisák Julia a megyei kórház szemészeti osztályának főorvosai, a helyben elvégezhető vizsgálatokat, sokéves szakmai tapasztalatuk és gyakorlatuk alapján végzi
Optometrista szemvizsgálat a hét minden napján lehetséges. Az optometrista, olyan felsőfokú végzettségű látszerész, aki képesítése alapján, szemvizsgálatot is készíthet. Megállapítja a szükséges és helyes szemüveg korrekciót, betegség gyanúja esetén, orvoshoz irányítja a vevőt. .
Ellenőrizzük a szemnyomást, hogy nincs-e Glaukóma/zöld hályog/ veszély a szemben. A zöld hályog egy nagyon alattomos, veszélyes szembetegség. Minden fájdalom nélkül kezdődik. A megnövekedett szemnyomástól elhalnak a szemfenéken a látóidegek, lassan, észrevétlenül megszűnik először a perifériás, majd a centrális látás. 40 éves kor felett mindenkinek ajánlott szűrővizsgálaton részt venni, a betegség mielőbbi felismerése miatt. Ez a vizsgálat teljesen fájdalommentes. A legkorszerűbb automata Non-contact /érintés nélküli/ Tonometer, sűrített levegőnyomással méri meg a szemnyomást a másodperc töredéke alatt.
Az objektív/szemvizsgáló komputerrel végzett/szemvizsgálat, a 2007-ben Innováció díjat kapott, Zeiss gyártmányú hullámfront technológiás i.Profiler műszerrel történik. A hullámfront technológiát, az űrkutatásban fejlesztették ki, és használták. A szemészetben a lézeres szemműtétek nélkülözhetetlen segítője volt. Mostantól a szemüvegkészítést, és kontaktlencse rendelést is segíti. Csak az általa adott adatok alapján lehet elkészíteni a 21. század fejlesztését, az i.Scription szemüveglencsét. A komputeres szemvizsgálat után nemcsak a hagyományos jobb és bal oldalra éles képet adó látást, hanem a két szem együttes hatását, az úgynevezett sztreo látást is tudjuk vizsgálni szükség esetén. Ez egy különleges polatest szűrőkkel ellátott Zeiss szemvizsgáló készülék, /i.Polatest/ ahol a két szem két különböző képet lát, és így kimutatható a rejtett kancsalság az úgynevezett Hetrophoria. A vizsgálat azoknak segít, akik a hagyományos vizsgálat után még mindig nehezen tudják távoli vagy közeli munkával járó feladatukat végezni, mivel fejfájás, migrén, szemfáradtság, és egyéb szubjektív panaszok gyötrik. .
A bolt:
A választék minden igényt kielégítő.
• A legegyszerűbb rézkerettől kezdve, a csúcsminőséget jelentő egészséges, és allergiamentes, titánium és titanflex/emlékezőfém/ szemüvegkeret, fúrt, damylos, vagy teljes körbe keretes megoldással a legnevesebb keretgyártóktól, minden megtalálható.
• A szemüveglencsék szintén a legolcsóbb, legegyszerűbbtől a csúcsminőségű Zeiss lencsékig egyfókuszú, bifokális, trifokális, multifokális/progresszív/ lencsék minden fajtája, minden gyártótól, fehér, fényresötétedő, ill. színezett kivitelben megrendelhető.
• A pontos beállítást igénylő, egyes szemüveglencsék optikai középpont helyzetét RVT/Relax Vision Terminál/ készülékkel, számítógép segítségével, tizedmilliméter pontossággal állítjuk be. Így az elkészült szemüveg, a lehető legpontosabb és ezáltal a legkevésbé fárasztó lesz, használat közben. Ezzel készülékkel lehetséges a ma divatos hajlított sportszemüvegek, valamint a multifokális lencsék, legpontosabb centrálása, beállításai.
A műhely:
A kiválasztott és megrendelt szemüveg a helyszínen saját, jól felszerelt műhelyben, képzett szakember és műhelyháttérrel készül. A jelenleg elérhető legprecízebb számítógép-vezérelt 3 dimenziós csiszoló-, és fúrógép, a modern technika segítségével, tökéletes, a kerethez illeszkedő szemüveglencsét készít.
Az általunk elvégzett szemvizsgálat ill. az elkészített szemüveg pontosságáért teljes felelősséget vállalunk.

Két szemész szakorvos, a hét bizonyos napjain, magánrendelésüket nálunk tartják. Sokat fordítunk a fejlesztésre, hogy vevőinket a 21. század igényeinek megfelelően tudjuk kiszolgálni. A szemvizsgáló, az üzlet és a műhely a ma kapható legmodernebb, legpontosabb vizsgálóeszközökkel, megmunkáló gépekkel, van felszerelve.


A szemvizsgáló:

Gyermek és felnőtt szemész szakorvosi vizsgálat kérhető,- előzetes időpont egyeztetés után- 14 év alatti gyermekek vagy egyéb, orvosra tartozó szemészeti problémák esetén, Dr. Németh Emília és Dr. Sisák Júlia a megyei kórház szemészeti osztályának főorvosai, a helyben elvégezhető vizsgálatokat, sokéves szakmai tapasztalatuk és gyakorlatuk alapján végzi. Optometrista szemvizsgálat a hét minden napján lehetséges. Az optometrista, olyan felsőfokú végzettségű látszerész, aki képesítése alapján, szemvizsgálatot is készíthet. Megállapítja a szükséges és helyes szemüveg korrekciót, betegség gyanúja esetén, orvoshoz irányítja a pacienst. .Ellenőrizzük a szemnyomást, hogy nincs-e Glaukóma /zöld hályog/ veszély a szemben. A zöld hályog egy nagyon alattomos, veszélyes szembetegség. Minden fájdalom nélkül kezdődik. A megnövekedett szemnyomástól elhalnak a szemfenéken a látóidegek, lassan, észrevétlenül megszűnik először a perifériás, majd a centrális látás. 40 éves kor felett mindenkinek ajánlott szűrővizsgálaton részt venni, a betegség mielőbbi felismerése miatt. Ez a vizsgálat teljesen fájdalommentes. A legkorszerűbb automata Non-contact /érintés nélküli/ Tonometer, sűrített levegőnyomással méri meg a szemnyomást a másodperc töredéke alatt.Az objektív/szemvizsgáló komputerrel végzett/szemvizsgálat, a 2007-ben Innováció díjat kapott, Zeiss gyártmányú hullámfront technológiás i.Profiler műszerrel történik. A hullámfront technológiát, az űrkutatásban fejlesztették ki, és használták. A szemészetben a lézeres szemműtétek nélkülözhetetlen segítője volt. Mostantól a szemüvegkészítést, és kontaktlencse rendelést is segíti. Csak az általa adott adatok alapján lehet elkészíteni a 21. század fejlesztését, az i.Scription szemüveglencsét. A komputeres szemvizsgálat után nemcsak a hagyományos jobb és bal oldalra éles képet adó látást, hanem a két szem együttes hatását, az úgynevezett sztreo látást is tudjuk vizsgálni szükség esetén. Ez egy különleges polatest szűrőkkel ellátott Zeiss szemvizsgáló készülék, /i.Polatest/ ahol a két szem két különböző képet lát, és így kimutatható a rejtett kancsalság az úgynevezett Hetrophoria. A vizsgálat azoknak segít, akik a hagyományos vizsgálat után még mindig nehezen tudják távoli vagy közeli munkával járó feladatukat végezni, mivel fejfájás, migrén, szemfáradtság, és egyéb szubjektív panaszok gyötrik.

A boltA választék minden igényt kielégítő.

• A legegyszerűbb rézkerettől kezdve, a csúcsminőséget jelentő egészséges, és allergiamentes, titánium és titanflex/emlékezőfém/ szemüvegkeret, fúrt, damylos, vagy teljes körbe keretes megoldással a legnevesebb keretgyártóktól, minden megtalálható.

• A szemüveglencsék szintén a legolcsóbb, legegyszerűbbtől a csúcsminőségű Rupp und Hubbrach lencsékig egyfókuszú, bifokális, trifokális, multifokális/progresszív/ lencsék minden fajtája, minden gyártótól, fehér, fényresötétedő, ill. színezett kivitelben megrendelhető.

• A pontos beállítást igénylő, egyes szemüveglencsék optikai középpont helyzetét RVT /Relax Vision Terminál/ készülékkel, számítógép segítségével, tizedmilliméter pontossággal állítjuk be. Így az elkészült szemüveg, a lehető legpontosabb és ezáltal a legkevésbé fárasztó lesz, használat közben. Ezzel készülékkel lehetséges a ma divatoshajlított sportszemüvegek, valamint a multifokális lencsék, legpontosabb centrálása, beállításai.

 

A műhely


A kiválasztott és megrendelt szemüveg a helyszínen saját, jól felszerelt műhelyben, képzett szakember és műhelyháttérrel készül. A jelenleg elérhető legprecízebb számítógép-vezérelt 3 dimenziós csiszoló-, és fúrógép, a modern technika segítségével, tökéletes, a kerethez illeszkedő szemüveglencsét készít.Az általunk elvégzett szemvizsgálat ill. az elkészített szemüveg pontosságáért teljes felelősséget vállalunk.


palyazat