i.Polatest jelvetítő
i.Polatest jelvetítő

A készülék a ZEISS gyár mérnökei által kidolgozott legújabb generációs, ma kapható legpontosabb vizsgáló eszköz. A látásvizsgáló jelek itt, a hagyományos készülékekhez képest, nem táblán megvilágítva, vagy vetítve jelennek meg, hanem egy, sokkal jobb és állandó azonos kontrasztot adó folyadékkristályos képernyőn.
Ezzel, sokkal pontosabb, exaktabb adatokat kapunk, ezáltal jobb és pontosabb szemüvegek készülhetnek.
A gépbe integrált számítógép, a gép oldalán található memória kártyából, mindig gyártól megkapott aktuális frissítés alapján dolgozik.
Rádiós összeköttetés segítségével, érintőképernyőről, vagy távirányítóval működtethető.
A menüben beállítható, a vizsgáló helyiség mérete, hogy mindig az adott távolságnak megfelelő méretű, rálátási szögű, jelek legyenek.
Beállítható még, hogy az adott nagyságú jelből, egy darab, egy sor, vagy két sor kerüljön megjelenítésre.
A kontraszt erőssége 10 és 100% között változtatható. Erre a finom beállításkor van szükség. Alacsony kontraszt mellett, még jobban eldönthető, hogy erősebb vagy gyengébb lencse javít, vagy ront a látóélességen.

A fehér alapon fehér jelek, fordítottan is beállítható, ami némely szembetegség esetében, az olvashatóságot nagymértékben javítja.

Véletlen generátor segít, hogy a jelek ne legyenek betanulhatók.

Gyerekek és analfabéták számára, külön jelkészlettel rendelkezik.
Nem csak az egyszemes éleslátást, hanem a kétszemes sztereo látást lehet vele vizsgálni. Polarizált jelek segítségével, a két szem két különböző képet lát. Ezáltal, kimutatható a szemizmok együttes működésének zavara, a heterohoria.


palyazat