i.Profiler – a forradalmian új hullámfront technológiás szemvizsgáló computer
i.Profiler – a forradalmian új hullámfront technológiás szemvizsgáló computer

 

Ez a világ jelenleg legmodernebb szemvizsgáló készüléke, a tudomány által ma ismert legtöbbet tudó, ZEISS gyártmányú, szemvizsgáló, látásanalizáló, a szem valóságos profilját megmutató készülék, a szem olyan hibáit is érzékeli amiket az eddigi készülékek nem mutatnak ki.


Ezzel a világújdonsággal a rejtett hibákat, az ún. magasabbrendű aberrációkat is ki lehet mérni, azokat, amik különösen rossz látási viszonyok között, tág pupilla mellett pl. szürkületben, éjszakai vezetéskor, rontják a látást.
Az i.Profiler, hullámfront technológiás szemvizsgáló computer, az első teljesen automata, szemkövető mechanizmussal rendelkező, multifunkciós mérő, elemző, analizáló rendszer. Mérés közben az i.Profiler, egy alacsony intenzitású fénynyalábot vetít a retinára, ahonnét az, hullámfront formájában visszaverődik, ill. eltorzul a szem hibáitól, aberrációitól. Ezt a hullámfrontot vizsgálja a műszer, és kiszámolja, megtervezi, a csak ezt a szemet ideálisan javító lencsét.
A hagyományos mérőműszerekkel ellentétben nemcsak dioptriát mér egy ponton, hanem, a pupilla teljes nyílásában, 1500 elemzett ponton határozza meg a szem hibás leképzését, és diagramm formában megjeleníti azokat. Kontaktlencse rendelésnél, egy domborzati térképet rajzol a szemről. Ilyenkor több, mint, 6000 a mért pontok száma, és több mint 100.000 az elemzett pontok száma.
A vizsgálatot követően olyan szemüveglencsék állíthatók elő, amelyek az eddigieknél lényegesen jobb látásélességet garantálnak, főleg gyengébb fényviszonyok között, pl.szűrkületben, éjszakai vezetéskor. Nappal borotvaéles kontrasztok, mélyebb teltebb színek, és az élesebb kétszemes látás miatt jobb térérzékelés, rosszabb fényviszonyok között, tágabb pupillánál, csökkent kontraszt mellett, a körülményekhez képest, és a szem adottságaitól függő, legjobb képminőségű látást adja.
Megfizethetetlen a nagyobb biztonság éjszaka, gyenge látási viszonyok között.
Az eddig csak tankönyvekből ismert, de hagyományos lencsével csak megközelítően korrigálható szemhibák némelyike most – ha nem is 100 százalékosan, de a lencseoptimalizálás miatt – lényegesen kisebb mértékben rontja a látást, teszi biztonságosabbá közlekedést, csökkentheti a szemüvegviselés okozta kényelmetlenségeket.
A Matók Optika i.Profiler látásanalizáló computere – melyhez hasonló Magyarországon, de még Európában is kevés helyen működik – nagy pontosságú adatokat szolgáltat, és az eddig elképzelhetetlen századdioptria pontosságú szemüveglencsék készíthetők vele, és így a lehetőségét teremti meg, hogy a szemüveglencse egyedi lesz, akárcsak egy emberi ujjlenyomat.

Nemcsak a két szemre kínál eltérő lencsét, de még az egy szemen belüli eltéréseket is figyelembe veszi. Közreműködésével személyre szabott i.Scription, optimalizált szemüveglencsék születnek.

palyazat