i.Terminál /RVT-Relax Vision Terminál/ készülék
i.Terminál /RVT-Relax Vision Terminál/ készülék

 

A tökéletesen legyártott szemüveglencse sajnos még nem jelent garanciát arra, hogy Ön teljesen elégedett lesz új szemüvegével. A keretbe történő illesztés kulcsfontosságú lépése, hogy a lencse középpontja és az egyenesen a távolba tekintő szem lencséjének a középpontja összhangban legyen. Ez az ún. centrálás, melyhez az egyik legmodernebb, digitális kamerával ellátott eszköz a Carl Zeiss által fejlesztett lencse centráló készülék, az i.Terminal.
Főleg a multifokális lencséknél, elengedhetetlen a pontos beállítás, mind horizontális, mind vertikális irányban. Eltérés esetén, nem az ideális helyen tekint át a szem a lencsén, ezáltal nem a tökéletes látást biztosító részen néz keresztül.
Vizuális stressz
A szem minden egyes jellemzõjét figyelembe kell venni a lencseadatok meghatározásakor, hogy Ön a lehetõ legtökéletesebb szemüveget viselhesse. A legkisebb eltérés is vizuális stesszt okoz, hiszen a szemnek és az agynak többet kell dolgoznia, hogy kiegyenlítse a hibát. Ilyenkor a szemüveget viselõk fáradt, égõ szemekre panaszkodnak.
Precíz adatmeghatározás a maximális elégedettségértAz 1/10 mm-es pontosságú adatmeghatározás révén a lehetõ legoptimálisabb látást biztosítjuk. A kiegyensúlyozott látásnak köszönhetõen kevésbé fáradt a szem. Egy hosszú, fárasztó nap végén, vagy gyenge fényviszonyok között látása nemcsak hogy kényelmesebbé válik, hanem biztonságosabb is lesz.Fejlesztői háttérRelaxed Vision – A látás új generációjaA Carl Zeiss immár 160 éve kutatja a kapcsolatot az élő emberi szem és az optikai lencsék között, vállal úttörő szerepet az optika minden területén, és újításaival az optikai ipar éllovasává vált. A ZEISS forradalmi újításaival mind a mai napig hozzájárul a mikroszkópok, az űrkutatás és a kamerák fejlődéséhez. Ez az „Ultra Vision” szakértelem most új értékrendet teremt a mindennapi látás területén, mivel a tökéletes látás új dimenzióját tárja fel.Relaxed Vision. Az optikai piac éllovasaként az egyénre szabott látást biztosítjukA szem és lencse optikai rendszert alkotA ZEISS újítási erőfeszítései olyan lehetőséget biztosítnak számunkra, melynek segítségével nemcsak a lencsére koncentrálunk, hanem a lencse mögé is nézünk és az embert látjuk. A szemüveg viselőjének még pihentetőbb, még biztonságosabb és még tökéletesebb látást nyújtjuk a szem és a lencse közötti harmonikus kapcsolat megteremtésével.Személyre szabott látásélményCsak a ZEISS Relaxed Vision technológia teremti meg azt az egyedülálló lehetőséget, hogy a szemüveglencse felületén 2500 referenciapontot vegyünk figyelembe a szem különleges elvárásainak kielégítése érdekében.Az eredmény: teljesen egyedi, személyre szabott lencse. A szem maximális pihentetése tökéletes látásélményt és komfortérzet biztosít.Maximális precizitásMaximális precizitás az RV Terminal révénMit ér egy új szemüveg, ha annak használhatóságát lerontja a lencsék pontatlan centrálása? Nemzetközi statisztikák szerint a szemüveg viselését megnehezítő optikai tévedések 40%-át a centrálási hibák teszik ki.1/10 milliméter - mindent megváltoztathatA Relaxed Vision Terminal a Carl Zeiss fejlesztéseinek eredménye, mely egy csúcstechnológiájú lencsecentráló készülék, tized milliméter pontossággal méri le a szemüveg elkészítéséhez szükséges adatokat. A Relaxed Vision Terminal egykamerás rendszere precíz mérést biztosít.Előnyei:•    Automatikus keretforma illesztés, kalibrálás és centrálás.•    Fixációt segítő virtuális világító kereszt.•    Forradalmian új képminőség.•    Gyors, felhasználóbarát.Az eredmény: harmónia a lencse és a szem közöttA szemüveglencse merev és állandó. Az emberi szem élő és dinamikusan változó. Korábban mindig a szemnek kellett igazodnia a lencséhez – de többé már nem! Most a Relaxed Vision technológiának köszönhetően lencséink alkalmazkodnak az élő szem minden egyes jellemzőjéhez.


A tökéletesen legyártott szemüveglencse sajnos még nem jelent garanciát arra, hogy Ön teljesen elégedett lesz új szemüvegével. A keretbe történő illesztés kulcsfontosságú lépése, hogy a lencse középpontja és az egyenesen a távolba tekintő szem lencséjének a középpontja összhangban legyen. Ez az ún. centrálás, melyhez az egyik legmodernebb, digitális kamerával ellátott eszköz a Carl Zeiss által fejlesztett lencse centráló készülék, az i.Terminal.

 

Főleg a multifokális lencséknél, elengedhetetlen a pontos beállítás, mind horizontális, mind vertikális irányban. Eltérés esetén, nem az ideális helyen tekint át a szem a lencsén, ezáltal nem a tökéletes látást biztosító részen néz keresztül.

Vizuális stressz

A szem minden egyes jellemzõjét figyelembe kell venni a lencseadatok meghatározásakor, hogy Ön a lehetõ legtökéletesebb szemüveget viselhesse. A legkisebb eltérés is vizuális stesszt okoz, hiszen a szemnek és az agynak többet kell dolgoznia, hogy kiegyenlítse a hibát. Ilyenkor a szemüveget viselõk fáradt, égõ szemekre panaszkodnak.Precíz adatmeghatározás a maximális elégedettségért. Az 1/10 mm-es pontosságú adatmeghatározás révén a lehetõ legoptimálisabb látást biztosítjuk. A kiegyensúlyozott látásnak köszönhetõen kevésbé fáradt a szem. Egy hosszú, fárasztó nap végén, vagy gyenge fényviszonyok között látása nemcsak hogy kényelmesebbé válik, hanem biztonságosabb is lesz.

Fejlesztői háttér, Relaxed Vision – A látás új generációja.

A Carl Zeiss immár 160 éve kutatja a kapcsolatot az élő emberi szem és az optikai lencsék között, vállal úttörő szerepet az optika minden területén, és újításaival az optikai ipar éllovasává vált. A ZEISS forradalmi újításaival mind a mai napig hozzájárul a mikroszkópok, az űrkutatás és a kamerák fejlődéséhez.

Ez az „Ultra Vision” szakértelem most új értékrendet teremt a mindennapi látás területén, mivel a tökéletes látás új dimenzióját tárja fel.Relaxed Vision. Az optikai piac éllovasaként az egyénre szabott látást biztosítjukA szem és lencse optikai rendszert alkot. A ZEISS újítási erőfeszítései olyan lehetőséget biztosítnak számunkra, melynek segítségével nemcsak a lencsére koncentrálunk, hanem a lencse mögé is nézünk és az embert látjuk. A szemüveg viselőjének még pihentetőbb, még biztonságosabb és még tökéletesebb látást nyújtjuk a szem és a lencse közötti harmonikus kapcsolat megteremtésével. Személyre szabott látásélményCsak a ZEISS Relaxed Vision technológia teremti meg azt az egyedülálló lehetőséget, hogy a szemüveglencse felületén 2500 referenciapontot vegyünk figyelembe a szem különleges elvárásainak kielégítése érdekében.Az eredmény: teljesen egyedi, személyre szabott lencse. A szem maximális pihentetése tökéletes látásélményt és komfortérzet biztosít. Maximális precizitás az RV Terminal révén. Mit ér egy új szemüveg, ha annak használhatóságát lerontja a lencsék pontatlan centrálása? Nemzetközi statisztikák szerint a szemüveg viselését megnehezítő optikai tévedések 40%-át a centrálási hibák teszik ki. 1/10 milliméter - mindent megváltoztathatA Relaxed Vision Terminal a Carl Zeiss fejlesztéseinek eredménye, mely egy csúcstechnológiájú lencsecentráló készülék, tized milliméter pontossággal méri le a szemüveg elkészítéséhez szükséges adatokat. A Relaxed Vision Terminal egykamerás rendszere precíz mérést biztosít.

Előnyei:

•    Automatikus keretforma illesztés, kalibrálás és centrálás.

•    Fixációt segítő virtuális világító kereszt.

•    Forradalmian új képminőség.

•    Gyors, felhasználóbarát. Az eredmény: harmónia a lencse és a szem között

A szemüveglencse merev és állandó. Az emberi szem élő és dinamikusan változó. Korábban mindig a szemnek kellett igazodnia a lencséhez – de többé már nem! Most a Relaxed Vision technológiának köszönhetően lencséink alkalmazkodnak az élő szem minden egyes jellemzőjéhez.

 

 

 


palyazat