NIDEK 3D digitális szemüveglencse megmunkáló gépsor
NIDEK 3D digitális szemüveglencse megmunkáló gépsor

A több részből álló berendezés első egysége egy furat meghatározó. Ez egyszerűen és pontosan határozza meg a ma oly divatos keret nélküli szemüvegek lencséjének alakját és állapítja meg a lyuk helyét és az átmérő adatait. Mindez egy érintőképernyős monitorral láthatóvá válik, majd ellenőrzés után számítógép tárolja és továbbítja az információt.

 

Az adatátvitelt követően a multifunkciós csiszolóval folytatódik a munka. Ez nem csak európai, de világviszonylatban is az egyik legkorszerűbb lencsecsiszolónak számít. Minden fajta keret megmunkálására alkalmas, a körbe fémszálas,  az alul damilos és az előbb már említett keretnélküli fúrt lencsék megmunkálása is lehetséges alkalmazásával. Utóbbiba különböző formájú díszítő lyukak, egyedi megoldások alkalmazható, ez ma már csak pontos és szakszerű beállítás kérdése. A korábban nagyon munkaigényes művelet ma rövidebb idő alatt, pontosabban végezhető el, a lencse alakjának meghatározása.

A programozás gyakran tovább tart, mint maga a csiszolás. Egy kétlencsés megjelenítőn állítja be és kontrollálja végig a műveletet a szakember. Igazi három az egyben művelet ez, hiszen fúrás, nútolás, lehúzás válik lehetővé valamennyi lencse esetében. A műanyag, az üveg és a magas törésmutatójú polikarbonát lencsék egyaránt megmunkálhatóak hihetetlen pontossággal, nagy mérethatáron belül. A beállítható méretpontosság, az eddig elképzelhetetlen, 1 század milliméter.


palyazat