Szemvizsgálat
Szemvizsgálat

A szem az egyetlen szervünk, amelybe szike és műtét nélkül is beleláthatunk

Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget évi rendszerességgel mindenkinek a saját érdekében. A szemfenéken, a retinán található erek, a szervezet legfinomabb érrendszere, több betegség, elváltozás, még a tünetek megjelenése előtt, diagnosztizálható az észlelt elváltozások alapján.

Az egészséges szem fontosabb az éles látásnál.  A magasvérnyomás/hypertonia/, cukorbetegség/diabetes/, zöldhályog/glaukóma/,  szürke hályog /katarakta/, érelmeszesedés, maculadegeneráció, mind, sok veszéllyel járó betegség, ami először gyengébb látással kezdődik. Ha ilyenkor a beteg, felpróbál egy erősebb szemüveget a drogériában vagy patikában, jobban fog látni, de a betegsége nem fog megszűnni

A bolti, készen kapható szemüvegek, csak a legritkább esetben lehetnek pontosak. A legtöbb embernek nem egyforma a fénytörése a két szemen, nem egyforma a szemtávolsága, esetleg cilinderes vagy prizmás korrekcióra szorul. Tökéletes sztereólátás/térlátás/, a sztereóhalláshoz hasonlóan, csak akkor jöhet létre, ha mindkét oldalon egyforma az inger. Ennek hiányában az egyik oldal erősebben van igénybe véve, ami hosszú távon panaszokat /fejfájás, szemhúzás, stb./ okozhat.

A Matók Optikában orvosi és optometrista szemvizsgálat kérhető. A szemvizsgálatot a ma kapható legmodernebb készülékek segítik.

Az i.Profiler/áj.profájlör/ hullámfront technológiás szemvizsgáló computer, a legújabb tudományos felfedezések alapján dolgozik.

Az i.Polatest, érintőképernyős jelvetítő készülék, a legszigorúbb DIN normáknak megfelelő pontosságú, meghatározott nagyságú, világosságú, exakt, monokuláris/egyszemes éleslátás/ és binokuláris/kétszemes sztereólátás/ elemzésére alkalmas, polarizált jelekkel dolgozik.

A Noncontact tonométer /érintésnélküli szemnyomás mérő/ sűrített levegővel működő készülék, ami fájdalommentesen, a másodperc töredéke alatt, segít megállapítani, hogy a szemnyomás, normális értékeken belül van-e, fenyeget-e zöldhályog.


palyazat